MEOESZ
TERELŐKUTYÁS
BIZOTTSÁG

A MEOESZ TBT által szervezett Terelőkutya Bírói Tanfolyamon résztvevők felé tájékoztató!
A gyakorlati vizsga megszerzésére - megfelelő számú vizsgák versenyek- a szervezők, a rendezőség a TBT, a lehetőségekhez képest kiemelt figyelmet fordított. Ennek ellenére voltak olyan vizsgák és versenyek, amelyeket nem tudtunk megrendezni több időpontban is, a jelentkezők alacsony száma miatt.
Nem igazán jó hír, hogy a terelő bíró jelölteknek több mint a fele ezidáig nem teljesítette az előírt gyakorlati vizsgáját. A TBT úgy határozott, hogy nem zárjuk ki azokat, akiknek a tervezett időpontra még elmaradásuk van, lehetőséget adunk azok pótlására.
A jelenlegi TBT testület, az elért eredmények, továbbá a tapasztaltak alapos mérlegelése után, szavazással hozza meg határozatát, (előreláthatólag szeptemberben) a leendő új terelőbíróknak a testületbe történő felvételéről.
A TBT-hez beérkezett (2017. június 8. ig.) anyagok alapján, a következő hiányosságokat állapítottam meg, az alábbi terelőbíró jelölteknél.

 1. MEOESZ Magyar Pásztorkutyák Terelőverseny: Szarvas Petra, Nagy Gábor Sándor, Leczki Sarolta, Belényi Bea, Sirkó levente
 2. TKV: Németh Balázs
 3. MEOESZ „BE” vizsga Őrző-Védő Pásztorkutyák számára: Nagy Gábor Sándor, Leczki Sarolta, Belényi Bea,
 4. FCI –HWT Gyűjtő stílus/csak Border Collie-k, Kelpie-k részére/: Keve Gábor, Nagy Gábor Sándor, Leczki Sarolta, Belényi Bea, Vanyó Sándor
 5. FCI Verseny Gyűjtő stílus /csak Border Collie-k, Kelpie-k részére/: Keve Gábor, Nagy Gábor Sándor, Belényi Bea, Vanyó Sándor
 6. FCI Verseny –Hagyományos Stílus-: Balássy Evelin

Lehetőségek a hiányzó vizsga, verseny pótlására:

 1. MEOESZ Magyar Pásztorkutyák Terelőverseny + TKV: Időpontok, helyszínek: Július 02 Bugac, Augusztus 12 Szaporca, Szeptember 09 Hortobágy.

Előjelentkezés a részvételre: Keve Gábornál, E-mail: keve.gabor@gmail.com

 1. MEOESZ „BE” vizsga Őrző-Védő Pásztorkutyák számára. Időpont és helyszín: Augusztus 12 Szaporca, a terelőverseny után, KB.  14. órától – 16 óráig.

Előjelentkezés a részvételre: Keve Gábornál. E-mail: keve.gabor@gmail.com

  1. )     FCI –HWT Gyűjtő stílus/csak Border Collie-k, Kelpie-k részére/

FCI Verseny Gyűjtő stílus /csak Border Collie-k, Kelpie-k részére/
Mindkét rendezvény nem hivatalos verseny és vizsga.
Bemutató jellegű, amelyen a tanuló, vizsgázó bírók, bírálatát elfogadja a TBT, a hiányok pótlására.

Patkó Istvánné Gabriella, bírál és vezeti le a rendezvényt.
Azért adjuk meg ezt a lehetőséget, mivel több terelőbíró jelölt, a hivatalos versenyen, (Verseny: 2016.-ban 0, 2017.- idáig 1) vizsgán, fontos kutyás elfoglaltsága miatt (külföldi verseny, FCI értekezlet) nem tudott megjelenni. 
Időpont és helyszín: Június 24. Székesfehérvár, Patkó Tanya.
Előjelentkezés
a részvételre: Pató Istvánné Gabriella. E-mail: gabrielllap65@gmail.com

 1. FCI Verseny –Hagyományos Stílus + HWT Időpont és helyszín: Július 22-23 Székesfehérvár,
  Előjelentkezés
  a részvételre: Kelemenné Bistyák Klára: info@franciapasztor.hu

Sporttársi üdvözlettel:
Pischoff Ferenc
TBT elnök                                                                                                                                 2017. június 9.

 

copyright